Hoe kies je de juiste behamaat? Een praktische gids

Hoe kies je de juiste behamaat? Een praktische gids

Als het gaat om het kopen van een beha, is het vinden van de juiste maat essentieel voor comfort en ondersteuning. Toch kan het bepalen van de juiste behamaat soms lastig zijn. In deze praktische gids zullen we je stap voor stap begeleiden bij het kiezen van de perfecte maat die past bij jouw lichaam. Hoe kies je de juiste behamaat? Een praktische gids!

Stap 1: Meet je omvang

Het begint allemaal met het meten van je omvang. Neem een meetlint en plaats het horizontaal rondom je ribben, net onder je borsten. Zorg ervoor dat het meetlint strak maar niet te strak zit. Noteer de gemeten waarde in centimeters.

Stap 2: Bepaal je cupmaat

Om je cupmaat te bepalen, moet je ook de omvang over de volste plek van je borsten meten. Plaats hiervoor het meetlint op dezelfde hoogte als je tepels en wikkel het rondom je borsten. Zorg ervoor dat het lint recht blijft en niet te los of te strak zit. Noteer ook deze waarde in centimeters.

Berekening:

Subtracteer nu de gemeten omvang onder je borsten (stap 1) van de gemeten omvang over je borsten (stap 2). Het verschil tussen deze twee waarden zal helpen bij het bepalen van jouw cupmaat volgens onderstaande richtlijnen:

  • 0-7,5 cm verschil: AA-cup
  • 7,5-10 cm verschil: A-cup
  • 10-12,5 cm verschil: B-cup
  • 12,5-15 cm verschil: C-cup
  • 15-17,5 cm verschil: D-cup
  • 17,5-20 cm verschil: DD/E-cup
  • 20-22,5 cm verschil: DDD/F-cup
  • 22,5-25 cm verschil: G-cup

Stap 3: Pas en beoordeel de pasvorm

Nu je jouw behamaat hebt berekend volgens de bovenstaande stappen, is het tijd om een beha te passen. Onthoud dat verschillende merken en modellen iets kunnen variëren in maatvoering. Kies daarom een beha in jouw maat en probeer deze aan.

Tips voor het beoordelen van de pasvorm:

    • Omvang: De onderband moet horizontaal over je rug lopen en comfortabel maar stevig zitten. Je moet twee vingers tussen de band en je huid kunnen plaatsen.
    • Cups: De cups moeten perfect aansluiten op je borsten zonder dat ze knellen of te los zitten. Het middenstuk tussen de cups moet plat tegen je borstbeen liggen.

Hulp bij het kiezen van de juiste behamaat

Als je nog steeds twijfelt over de juiste behamaat, kun je altijd hulp vragen in een lingeriezaak of bij een professionele beha-expert. Zij hebben ervaring en expertise op dit gebied en kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte maat.

Conclusie

Het kiezen van de juiste behamaat is van groot belang voor comfort en ondersteuning. Door je omvang te meten, je cupmaat te berekenen en vervolgens de pasvorm goed te beoordelen, kun je ervoor zorgen dat je een beha vindt die perfect bij jouw lichaam past. Vergeet niet dat elke vrouw uniek is en dat maten kunnen variëren tussen merken en modellen. Experimenteer daarom ook met verschillende stijlen om te ontdekken welke beha het beste bij jou past.

Ook interessant…

De ultieme gids voor het vinden van de perfecte beha

De ultieme gids voor het vinden van de perfecte beha

De ultieme gids voor het vinden van de perfecte beha Als vrouw is het vinden van de perfecte beha een essentieel onderdeel van je dagelijkse outfit. Een goed passende beha zorgt niet alleen voor comfort, maar ook voor zelfvertrouwen en de juiste ondersteuning. In deze...

Lees meer